Wat zijn wratten?

Het verschil tussen wratten en voetwratten

Wratten zijn één van de meest voorkomende huidinfecties. Het zijn onschuldige verdikkingen in de bovenste laag van de huid veroorzaakt door het Humaan papillomavirus (HPV). HPV stimuleert de snelle deling van huidcellen.

Een veelvoorkomende huidinfectie

  • 1 op de 4 gezinnen heeft last van wratten2.
  • De voornaamste oorzaken van wratten zijn een beschadigde huid, persoonlijke aanleg en een verzwakt immuunsysteem3.
  • Zo’n 10% van de kinderen heeft wratten, waarvan de meesten in de leeftijd van 7 tot 12 jaar oud zijn4.
hand picture

Handen, knieën en ellebogen

Gewone wratten zijn te herkennen aan het ruwe ‘bloemkoolachtige’ oppervlak en zitten meestal op handen, knieën en ellebogen.

foot picture

Voetzolen, hielen en tenen

Voetwratten lijken op normale wratten, maar komen voor op de zolen van de voeten, hielen en tenen. Ze zijn vaak platter dan de gewone wrat en zijn soms bedekt met een laagje eelt.

Moeten wratten behandeld worden?

Ongeveer 50% van de wratten verdwijnt binnen twee jaar zonder enige behandeling. Doordat wratten worden veroorzaakt door een virus, zal het lichaam uiteindelijk in de loop van de tijd weerstand opbouwen, waardoor ze zullen verdwijnen. Maar dit kan maanden, soms jaren duren.

Bovendien zijn wratten zeer besmettelijk en kunnen zich gemakkelijk verspreiden naar andere lichaamsdelen of overgaan op andere mensen. Om dit te voorkomen wordt aangeraden om (voet)wratten zo snel mogelijk te behandelen. Daarnaast kan het pijnlijk zijn om te lopen met voetwratten.

Feet treatments picture
Feet adult with child

Hoe kun je wratten behandelen?

Wartner biedt de nieuwste innovaties op het gebied van wrattenverwijdering om wratten thuis te behandelen.

Kies voor de Wratten Wrattenverwijderaar voor een efficiënte en snelle behandeling die is gebaseerd op de bevriezingsmethode gebruikt door huisartsen.

Als je liever geen bevriezingsmethode gebruikt, biedt Wartner ook Wrattenpleisters aan. Deze pleisters behandelen en beschermen en zijn prettig in gebruik.